Prvi polumaraton 19. avgusta

0

Na Palama će 19. avgusta biti održan prvi polumaraton, kao i polumaraton u paru i trka na pet kilometara, a organizatori očekuju učesnike iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, NJemačke, Španije i drugih zemalja.

Organizator polumaratonske trke Severin Zeković rekao je da je do sada prijavljeno stotinjak učesnika, te naveo da se prijave mogu podnijeti i na dan trke.

On je istakao da su dolazak najavila i četiri učesnika Olimpijskih igara iz regiona, što će mnogo značiti za promociju trčanja i zdravog načina života.

„Budući da rekreativna trkačka zajednica na prostoru bivše države rapidno raste odlučili smo da promovišemo trčanje kao životni stil, te zdrav i aktivan način života. Sigurni smo da staza i program prije i nakon trke neće iznevjeriti učesnike“, naglasio je Zeković, koji se nada da će ova trka postati tradicionalna.

Start i cilj polumaratonske trke od 21 kilometar biće na Studentskom trgu kod Hrama Svetog arhangela Gavrila, sa početkom u 9.00 časova.

Staza je kružna, a trčaće se četiri kruga kroz i oko centra grada.

Za sve učesnike polumaratona obezbijeđeni su pokloni i medalje, a prvoplasirani po kategorijama dobiće novčane nagrade i pehare.

Osim glavne trke, isti dan od 8.00 časova biće organizovana i dječija trka.

Prvi polumaraton organizuje se u saradnji sa Fitnes centrom „Sparta“ i Trkačko-rekreativnim klubom /TRK/ Banjaluka, a generalni sponzor je banjalučka kompanija Grafo balkan tim.

Više informacija može se dobiti posredstvom mejla palepolumaraton2017@gmail.com i telefonom pozivom na 066/ 752-739.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare