Prvi koncert Muzičkog ansambla Pale oduševio publiku

0

Članovi Muzičkog ansambla Pale večeras su održali prvi koncert pred domaćom publikom koja je uživala u izvođenju tradicionalne srpske, duhovne, zabavne i strane muzike.

Ovo je prvi koncert Muzičkog ansambla od kako je u februaru ove godine promijenio naziv, jer su proteklih sedam godina djelovali kao hor Opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Pale.

Predsjednik Udruženja muzičkog ansambla Ivana Cerović rekla je novinarima da su odnedavno postali ansambl s namjerom da se kulturni život grada podigne na viši nivo, njegujući duhovnu muziku, srpske narodne pjesme.

Cerovićeva je navela da su oni vokalno-instrumentalni ansambl čije članstvo raste konstantno.

„Žene su u horu što nas čini vokalnim sastavom, a u orkestru imamo šest muškaraca. Večeras smo krenuli sa djelima Stevana Stojanovića Mokranjca, potom izveli duhovnu muziku, domaći i strani pop, a završili u skladu sa našim temperamentom etno popularnom muzikom“, naglasila je Cerovićeva.

Ona je podsjetila da su 2016. godine počeli kao hor pri „Prosvjeti“ i imali 12 članova,
a danas u Muzičkom ansamblu djeluje 36 ljudi.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da Muzički ansambl obogaćuje kulturni život lokalne zajednice i da puna sala govori da paljanska publika uživa u njihovim pjesmama.

Jugović je pohvalio ansambl i Ivanu Cerović naglasivši da će opština Pale i grad Istočno Sarajevo stajati iza njihovih aktivnosti.

Član Muzičkog ansambla Pale Slađana Klačar, koja je u horu već sedam godina, kaže da su počeli kao mala grupa entuzijasta pri horu „Prosvjeta“, a sada im je repertoar raznolik i da su zahvaljujući ozbiljnom radu postigli viši nivo u odnosu na ranije godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare