Prvenstvo Jugoistočne Evrope u biatlonu 27. decembra

1

Prvo prvenstvo Jugoistočne Evrope u biatlonu za 2020. godinu biće održano od 27. do 29. decembra na nordijskom ski-centru „Dvorišta“ na Jahorini, rekao je danas vršilac dužnosti pomoćnika ministra za sport Republike Srpske Mario Đuran i najavio da će ministarstvo imati značajnu ulogu u organizaciji.

Đuran je naveo da je ovaj događaj značajan za ljubitelje svih sportskih disciplina.

„Ovo je dio većeg projekta koji Jahorinu treba da pozicionira kao sportski i turistički centar u jugoistočnoj Evropi“, rekao je Đuran novinarima prije konstitutivne sjednici Organizacionog odbora prvog prvenstva Jugoistočne Evrope u biatlonu.

Zamjenik sekretara Smučarskog kluba „Romanija“ Pale Tanja Karišik Košarac rekla je da je ovaj klub izabran da bude tehnički organizator Prvog kontinentalnog prvenstva Jugoistočne Evrope u biatlonu.

Ona navodi da će prvenstvo biti održano od 27. do 29. decembra na nordijskom ski-centru „Dvorišta“ na Jahorini, te da je veliki korak za njihov klub što će učestvovati u ovom značajnom sportskom događaju.

Prema njenim riječima, na prvenstvu se očekuje učešće 15 zemalja, a ukoliko ne budu imali dovoljno snijega termin održavanja će biti odgođen.

Savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara istakao je da je održavanje prvenstva Jugoistočne Evrope koji se održava na teritoriji opštine značajno za lokalnu zajednicu, i da je Jahorini, Dvorištima i Palama potrebno što više sportskih takmičenja.

On je istakao da će opština i dalje podržavati sve sportske ili slične događaje.

Na sjednici Organizacionog odbora za predsjednika je izabrana Sonja Davidović, za potpredsjednike Boško Jugović i LJubiša Tanić, kao i članovi odbora.

Generalni pokrovitelj prvenstva je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Prvo Prvenstvo Balkana je organizovano 2003/04 godine na Dvoristima i ocijenjeno je kao najbolje organizovano takmicenje u regionu, pa moze se reci, i do prosle sezone kad ga je nadmasila organizacija EYOF-a. Sada neko naziva Prvenstvo Balkana kao Prvenstvo Jugoistocne Evrope ,da bi bilo „Prvo“. Ajde neka mu bude.