Prvenstvo BiH okupilo 772 karatista

0

Na Palama je danas počelo Prvenstvo BiH u karateu za djecu uzrasta do 14 godina, na kojem učestvuju 772 takmičara iz 100 klubova.

Sportski direktor Karate saveza BiH Rajko Radonjić rekao je novinarima da će postignuti rezultati biti kriterijumski za izbor reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu.

Radonjić je napomenuo da se ovaj vid takmičenja prvi put organizuje za djecu od osam do 14 godina, te da ga treba podići na viši nivo.

Trener Karate kluba „Romanija“ sa Pala Momir Popović istakao je da su na ovom prvenstvu karatisti iz cijele BiH.

„Naš klub nastupa sa 12 takmičara. Nadamo se najboljim rezultatima s obzirom na to da smo na Prvenstvu Republike Srpske osvojili 12 zlatnih medalja“, istakao je Popović.

Popović je naveo da je klubu „Romanija“ dodijeljena tehnička pomoć, te napomenuo da ima podršku Karate saveza Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, dvorana u kojoj se održava takmičenja ima osam borilišta, a sudiće 50 sudija.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je dvorana „Peki“ ispunila sva očekivanja, jer ovo veliko prvenstvo koje organizuje Karate savez BiH.

Jugović je napomenuo da su na području Pala popunjeni svi smještajni kapaciteti, gdje su smješteni takmičari, treneri i sudije.

Prvenstvo BiH u karateu održava se u Sportsko-poslovnom centru „Peki“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare