Prve filmske projekcije nakon devet godina

0

SOKOLAC – Grupa od dvadesetak mladih radi na uređenju školskog dvorišta Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ na Sokocu, da bi u petak i subotu, 24. i 25. jula, na ovom platou bio organizovan bioskop na otvorenom, rečeno je Srni u Omladinskoj banci opštine Sokolac.

Koordinator ovog projekta Anja Krsmanović rekla je da su se mladi opredijelili za projekat kojim će stanovnicima Sokoca, prvenstveno mladima biti omogućene filmske projekcije na otvorenom, s obzirom na to da ovom mjestu već devet godina nedostaje bioskopska sala, uništena u požaru.

Ona je navela da su projekcije filmova planirane od 21.00 čas, u okviru projekta „Informiši se, uredi i priredi Sokolac – film festival“ u vrijednosti 1.620 KM.

Prema njenim riječima, uređenje školskog dvorišta i postavljanje klupa za kino na otvorenom, u kojem učestvuju mladi volonteri i grupa članova sokolačkog Planinarskog društva „Glasinac“, kao partneri u ovom projektu, predstavlja drugu fazu projekta, dok su u prvoj fazi promovisani projekat i Omladinska banka.

Krsmanovićeva je precizirala da će zbog epidemiološke situacije projekciji filmova na platou sokolačkog Srednjoškolskog centra moći da prisustvuje do 50 gledalaca i da će biti ispoštovane sve mjere zaštite Republičkog i Opštinskog štaba za vanredne situacije.

„Nažalost, ne možemo sve stanovnike pozvati, jer je zdravlje najbitnije, pa smo plasirali 70 ulaznica, ali se nadamo da će ovo biti primjer drugima i da će organizacija ovakvih događaja postati tradicija“, naglasila je Krsmanovićeva.

Ona je dodala da će ovaj projekat Fondacija „Mozaik“ podržati grantom od 770 KM, a doprinos zajednice i opštine Sokolac će biti 850 KM.

Opština Sokolac je jedna od 49 opština koje su obuhvaćene programom Omladinska banka u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare