Prvakinja u karateu Isidora Borovčanin sportista godine

0

SOKOLAC – Član Karate kluba „Glasinac“ Isidora Borovčanin proglašena je za sportistu godine na večerašnjem prijemu koji je organizovao načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica za najbolje sportiste u 2020. godini.

Isidora Borovčanin je prvakinja Srpske u karateu za mlađe seinorke, prvakinja BiH za seniorke i reprezentativka Republike Srpske i BiH, koja zbog pandemije nije učestovala na Evropskom prvenstvu u Bakuu /Azerbejdžan/ i na Svetskom prvenstvu u Dubaiju /Kuvajt/, za šta je stekla pravo nastupa.

Ona je rekla novinarima da je za nju izbor sportiste godine kruna svih sportskih uspjeha koje je ostvarila u karateu, jer to priznanje doživljava kao njajljepšu podršku njenog grada i sugrađana.

„Sport je najbolji način protiv negativnosti savremenog doba, droge, alkohola, maloljetničke delinkvencije i za bolje duhovno i fizičko zdravlje“, poručila je Isidora.

Na drugom mjestu našao se član Bokserskog kluba „Glasinac“ Luka Veljović, koji je prošle godine osvojio prvo mjesto u kategoriji do 60 kilograma na omladinskom prvenstvu BiH, prvo mjesto na Prvenstvu Srpske i prvo mjesto u kategoriji do 56 kilograma na seniorskom prvenstvu BiH.

Na trećem mjestu je član Atletskog kluba „Glasinac“ Aleksandar Lučić, bacač koplja, koji je osvojio prvo mjesto na zimskom Prvenstvu BiH, prvo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Srpske, te prvo mjesto na međunarodnom mitingu na Sokocu i atletskom mitingu BiH.

Među deset najuspješnijih sportista opštine Sokolac u prošloj godini izabrani su i Nemanja Pečenica iz Košarkaškog kluba „Glasinac“, Dijana Ašonja iz Odbojkaškog kluba „Glasinac“, Dejan Debelnogić iz Futsal kluba „Glasinac“, Marinko Janković iz Streljačkog kluba „Glasinac“, Igor Đerić iz Košarkaškog kluba „Sokolac“, Miloš Pajević iz Omladinskog fudbalskog kluba „Glasinac 2011“ i Stefan Kosorić iz Rukometnog kluba „Glasinac“.

Ove godine posebno priznanje uručeno je Milošu Đurkoviću, nekadašnjem golmanu „Sarajeva“ u turskog „Bešiktaša“, najboljem jugoslovenskom golmanu u sezoni 1984/1985. i prvom selektoru reprezentacije Republike Srpske za dugogodišnju afimaciju razvoja fudbala na području opštine Sokolac.

Košarkaški klub „Sokolac“ proglašen je za najuspješniji klub, koji od sezone 2016/2017 nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske.

Posebno posthumno priznanje uručeno je članovima porodica preminulog člana Planinarskog društva „Glasinac“ Miloša Bajagića i člana Fudbalskog kluba „Glasinac“ LJubinka Neškovića.

Trener Bokserskog kluba „Glasinac“ Predrag Bartula proglašen je za najuspješnijeg trenera, jer su mladi bokseri Luka Veljović, Vuk Mičić, Mladenka Čančar i Marija Amović lani osvajali medalje na prvenstvima Srpske i BiH, ženska ekipa osvojila je prvo mjesto, a muška je dijelila sedmo u konkurenciji 18 klubova iz BiH.

Najbolji sportski radnik, prema odluci žirija, je Predrag Dobrilović, jedan od osnivača Futsal kluba „Glasinac“ i kondicioni trener u Košarkaškom klubu „Sokolac“.

Najboljim sportistima i sportskim radnicima na prijemu su dodijeljeni pehari, diplome, plakete i novčane nagrade.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da je izbor najuspješnijih sportista „praznik sporta“ u ovoj opštini, jer su ovom prilikom promovisani mladi ljudi koji su postigli dobre rezultate u oblasti sporta i tako u najboljem svjetlu kao svojevrsni ambasadori pronijeli ime svoje opštine i van granica BiH.

Prema njegovim riječima, svake godine opština Sokolac iz budžeta izdvaja oko 300.000 KM za sportske klubove i za održavanje sportskih objekata, te podsjetio da su posebno značajna sredstva uložena u sportske terene pred održavanje 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara /MOSI/.

Na ovom prijemu proglašeno je i deset najperspektivnijih sportista opštine Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare