Prvačićima održano edukativno predavanje

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo danas je za učenike prvih razreda Osnovne škole „Petar Petrović NJegoš“ iz Istočne Ilidže održano edukativno predavanje o temi „Bezbjedno učešće i pravilno ponašanje djece u saobraćaju“.
Prvačići su imali priliku da vide dio opreme koju koristi saobraćajna policija u službenim vozilima, te da obiđu službene prostorije sa video-nadzorom kojim se kontroliše saobraćaj na raskrsnicama u Istočnom Sarajevu. Posebno interesovanje mališani su pokazali za pritvorsku prostoriju.

Saobraćajni policajac Zoran Milinković rekao je Srni da početkom nove školske godine redovno sprovode akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Milinković kaže da organizuju edukativna predavanja za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola u Istočnom Sarajevu, te da ostvaruju veoma dobru saradnju sa nastavnicima koji vode saobraćajne sekcije u školama.

„Sa djecom izvodimo i praktične vježbe na putu, kao što je zaustavljanje vozila, prelaženje preko kolovoza na obilježenim pješačkim prelazima, dok se predavanja, uglavnom, odnose na način njihovog kretanja od kuće do škole, gdje smiju da sjede u vozilima, gdje mogu da se igraju…“, dodao je Milinković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare