Prvačići posjetili biblioteku

0

MILIĆI – Nedjelju djeteta milićki osnovici danas su obilježili posjetom Narodnoj biblioteci u Milićima, a narednih dana istim povodom ići će i u obilazak lokalnih zdravstvenih ustanova i opštinske uprave.

Posjeta biblioteci bila je prilika da se mališani upoznaju o načinu na koji funkcioniše ova ustanova i mogućnostima koje pruža najmlađim čitaocima, rekla je Srni bibliotekar Renata Guzina.

„Većini je ovo prva posjeta biblioteci, pa se nadam da će odavde otići pod utiskom da su bili na dobrom mjestu. Pokazali smo im čemu biblioteka služi, šta se sve u njoj nalazi i kako mogu da koriste usluge ove ustanove“, rekla je Guzina.

Školski pedagog LJubica Milanović istakla je da je biblioteku posjetilo 38 učenika prvih razreda Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ u okviru redovnih programskih aktivnosti primjerenih tom uzrastu osnovaca.

„Ova ustanove raspolaže zavidnim knjižnim fondom i raznovrsnim didaktičkim materijalom, pa su djeca imala priliku da ponešto nauče, ali i da se malo igraju“, dodala je Milanovićeva.

Kao i ranijih godina, milićkim prvačićima zaposleni u biblioteci poklonili su i besplatne članske karte za ovu školsku godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare