Prva višegradska Pasuljijada 26. maja

0
Prva višegradska Pasuljijada 26. maja
ВИШЕГРАД, 11. МАЈА /СРНА/ - Прва вишеградска Пасуљијада биће одржана 26. маја у аутентичном природном амбијенту на обали Дрине у кампу "Стари Брод", договорено је на данашњем састанку представника општине и Туристичке организације Вишеград.

VIŠEGRAD – Prva višegradska Pasuljijada biće održana 26. maja u autentičnom prirodnom ambijentu na obali Drine u kampu „Stari Brod“, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika opštine i Turističke organizacije Višegrad.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da će ova manifestacija imati zabavni i takmičarski karakter, te da se učesnici mogu prijaviti od 14. do 23. maja u prostorijama Turističkog info centra.

Ona je istakla da su za pobjednike obezbijeđene vrijedne nagrade.

Todorovićeva je dodala da su u toku i pripreme za Višegradsku regatu, koja će biti održana 14. jula.

„Krstarenje rijekom Drinom jedna je od atrakcija koja sve više privlači turiste“, naglasila je Todorovićeva.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da ova opština na različite načine ulaže u turizam s ciljem privlačenja što većeg broja turista.

Đurević je dodao da opština priprema brojne turističke manifestacije među kojima su „Skokovi sa višegradske ćuprije“, „Zlatne ruke Podrinja“, Međunarodni festival folklora, „Višegradska staza“ i „Vidovdanske svečanosti“.

Predsjednik Udruženja brodara „Višegrad na Drini“ Nenad Radović rekao je da je ovo udruženje formirano sa ciljem da se omogući veća bezbjednost na vodi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments