Prva NTC radionica sa Urošem Petrovićem

0

IN-centar za jezike i obrazovanje i PU Klub za djecu Cvrčak pozivaju djecu, roditelje, vaspitače, nastavnike, učitelje i sve zainteresovane na prvu NTC radionicu koju će održati Uroš Petrović, dječji pisac i koautor NTC sistema učenja.

Radionice će biti održane u amfiteatru Ekonomskog fakulteta na Palama u četvrtak, 10. novembra u

– 17.30 h za djecu od 4 do 7 godina i
– 19.00 h za djecu od 8 do 13 godina.

Uroš Petrović je autor romana fantastike, romana u zagonetkama i zagonetnih priča. Karakterističan je po inovativnom pristupu književnosti za djecu i mlade.

Dobitnik je velikog broja nagrada iz oblasti književnosti i fotografije. Objavljivao je priče, članke, pjesme, ilustracije i fotografije u većem broju ljetopisa, dnevnih novina, časopisa i antologija.

Od 2008. do 2013. godine bio je predsjednik Mense Srbija. Osnivač je Mensinog svjetskog foto kupa. Koautor je programa „NTC Sistem učenja“ i autor koncepta „Zagonetna pitanja“, koji podstiču razvoj funkcionalnog znanja i kreativnog načina razmišljanja.

Kao predavač često gostuje na fakultetima u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu. Kao autor i voditelj zagonetnih priča, učesnik je i član stalne postave IX sezone kultnog serijala „Fazoni i fore“, a naciju je tjerao na razmišljanje u kvizovima „Potera“ kao sastavljač pitanja i u kvizu „Lavirint“ kao tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare, oba na Javnom servisu RTS.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare