Prva fočanska regata „Drinska avantura“

0

FOČA – U Foči i na Drini će 17. i 18. juna biti održana prva „Drinska avantura“ koja je zamišljena kao turističko-promotivna i zabavna manifestacija.

Cilj manifestacije je promocija gornjeg toka rijeke Drine, raftinga, dobre zabave i mobilnosti mladih. Podršku organizaciji ove manifestacije dalo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Opština Foča i rafting klubovi iz Foče, a organizator je Omladinski pokret Foča.

18. juna od fočanskog rafting centra Bastasi do ušća Ćehotine u Drinu biće organizovana regata u dužini od 15 km. Svi učesnici regate imaće priliku i da se takmiče u trci čamaca na posljednjih 3 km spusta. Nagradni fond trke je: I mjesto – 500 KM, II mjesto – 300 KM, III mjesto – 200 KM.

Organizator definiše pravila trke, a biće nagrađen i najoriginalniji čamac koji će dobiti bure sa pivom na partiju koji se organizuje u vrijeme trajanja i nakon same regate.

Dan uoči regate, Omladinski pokret će organizovati debatu za mlade iz opština koje gravitiraju uz rijeku Drinu, a istog dana u večernjim časovima na Akva parku „Ušće“ biće održan koncert sarajevske grupe „Zabranjeno pušenje“ uz predgrupu „Majstorsy“ iz Istočnog Sarajeva.

Prodaja karata je organizovana u Info centru Turističke organizacije opštine Foča. Cijena karata u pretprodaji je 5 KM a na dan koncerta 7 KM.

Više informacija o manifestaciji možete saznati na web stranici: www.drinskaavantura.net ili na broj telefona 066 892 322.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare