Provjera potvrda usporava saobraćaj

0
Ilustracija

ZVORNIK – Na graničnom prelazu Karakaj između Srbije i Republike Srpske, od jutros je stvorena velika kolona, pa radnici koji su radno angažovani kasne na posao, javlja dopisnik Srne.
Jedan od radnika rekao je da čeka da uđe u BiH jutros od 7.10 časova i još se nalazi u koloni.

Srna nezvanično saznaje da je razlog usporenog kretanja vozila to što sanitarni inspektori na graničnom ulazu u BiH moraju da evidentiraju svaku potvrdu koja je izdata od poslodavca da su zaposleni ili radno angažovani.

Na poslovima provjere radnih potvrda angažovana su dva sanitarna inspektora od kojih je jedan zadužen za putnički, a drugi za teretni saobraćaj, dok kod Jedinice granične policije Zvornik nema zastoja u kontroli saobraćaja i putnika.

U Gradskoj upravi Zvornik upoznati su o ovom problemu i smatraju da bi bio povećan protok vozila kada bi se iznašla mogućnost da dva sanitarna inspektora rade na kontroli putničkog, a jedan na teretnom saobraćaju.

Prema procjenama, oko 400 radnika koji su radno angažovani, svakodnevno prelazi granicu, odnosno žive u Malom Zvorniku i Zvorniku ili nekom drugom pograničnom mjestu.

Odlukom nadležnih organa, od juče poljoprivrednici i radno angažovani radnici mogu prelaziti granicu između Srbije i BiH i obrnuto, uz posjedovanje putne isprave i potvrde poslodavca da su zaposleni ili radno angažovani.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Granična policija BiH)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare