Provalnici pokušali da obiju opštinski sef

0

FOČA – Nepoznati počinioci provalili su tokom vaskršnjih praznika u zgradu opštine Foča, bezuspješno pokušavši da obiju sef opštinske blagajne, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da je nepoznato lice ili više njih od 17. do 21. aprila obilo zgradu Skupštine opštine Foča i u kancelarijama izvršilo premetačinu stvari.

Prema ovlašćenju dežurnog tužioca, izvršen je uviđaj kojim je konstatovano da je izvršilac nasilno ušao kroz prozor zgrade i u unutrašnjosti obio pet kancelarija iz kojih, prema izjavama zaposlenih, nije ništa otuđeno, navodi se u saopštenju CJB Istočno Sarajevo.

Srna nezvanično saznaje da je meta napada bio opštinski sef, koji su provalnici pokušali da otvore, ali u toj namjeri nisu uspjeli. Na sefu su ostali tragovi obijanja, naneseni, najvjerovatnije, brusilicom ili nekim sličnim alatom. U sefu može da bude pohranjeno najviše 5.000 maraka.

Prema nezvaničnim informacijama, u kancelarijama trezora, Odjeljenja za finansije i sekretara Skupštine opštine ispreturani su papiri, ali ništa nije odneseno, dok u kancelariji načelnika opštine Radisava Mašića, koja je takođe obijena, nije bilo tragova preturanja.

U opštini je rečeno da, sve dok traje istraga, medijima o ovom slučaju ne mogu davati zvanične izjave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments