Protokol za zajedničku izgradnju vodovoda

0

SOKOLAC – Opštine Sokolac i Rogatica potpisale su protokol o zajedničkoj izgradnji vodovoda Bjelosavljevići-Vitanj-Ozerkovići – Stjenice, na području ove dvije lokalne zajednice.

Protokol su potpisali načelnik opštine Sokoca Milovan Bjelica i načelnik opštine Rogatice Tomislav Puhalac.

Načelnik sokolačkog optinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Milomir Rajić rekao je Srni da je ova opština kod Evropske investicione banke kandidovala projekat rekonstrukcije i izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže na području ove lokalne zajednice.

On je napomenuo da je rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže kod ove banke kandidovala i opština Rogatica.

U okviru toga je i izrada glavnog projekta u vezi sa snabdijevanjem vodom mjesne zajednice Stjenice, a urađena je studija izvodljivosti, prema kojoj bi, ova mjesna zajednica koristila vodu iz postojećeg vodovodnog sistema sa Sokoca.

Prema Rajićevim riječima, da bi bio izgrađen ovaj vodovod, opština Sokolac treba da rekonstruiše vodovod od Brezjaka do Bjelosavljevića, za šta je potrebno izdvojiti oko 450.000 KM.

Rajić je napomenuo da je resornom ministarstvu Republike Srpske, odnosno timu za upravljanje projektima, predloženo da bude izmijenjen ranije odobreni projekat opštine Sokolac, što još nije učinjeno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare