Protesti odgođeni očekuje se dogovor sa ministrom Bogdanićem

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zaposleni u Bolnici Istočno Sarajevo očekuju da će na današnjem sastanku sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem pronaći rješenje za izlaz iz teške materijalne situcije, zbog čega su odgodili proteste.

Predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske, Podružnica Sarajevsko-romanijske regije Nevenka Pantić-Vuković rekla je na današnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu da očekuju da će ministar Bogdanić danas razgovarati sa predstavnicima sindikalnih organizacija ove zdravstvene ustanove i da će biti obezbijeđena finansijska sredstva za isplatu plate za avgust.

Ona je navela se kasni sa isplatom posljednje tri plate, kao i sa uplatama obaveznih doprinosa i poreza na isplaćene plate, zbog čega radnici ne mogu da ostvare osnovna prava na obavezno penziono i zdravstveno osiguranje.

„Očekujemo da danas sa resornim ministrom nađemo neki izlaz iz ove situacije. Vidjećemo šta će se danas desiti i u skladu sa postignutim dogovorima odlučiti kakve ćemo dalje korake preduzeti“, poručila je Pantić-Vuković.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare