Protest bivših radnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Bivši radnici preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/, njih desetak, protestovali su jutros ispred fabrike, tražeći da im budu isplaćena dugovanja po osnovu presuda koje je donio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Bivši radnik RAOP-a Mišo Vukadin rekao je da za 36 radnika RAOP-a koji imaju pravosnažne presude nisu isplaćena sredstva po osnovu tužbi.

On je najavio da će se radnici pred fabrikom okupiti i u četvrtak, 29. januara, a ukoliko ne budu riješeni njihovi problemi ići će u Banjaluku.

„Nećemo odustati, i ići ćemo do Banjaluke, gdje ćemo pred zgradom Vlade razapeti šator i tražiti svoja prava“, rekao je Vukadin.

On je naveo da bivši radnici RAOP-a traže da im se poveže radni staž, jer se na birou nalazi 158 radnika, i isplatu svih dugovanja, posebno po osnovu sudskih pravosnažnih izvršnih presuda.

Vukadin je rekao da od Vlade Srpske traže da proda pokretnu imovinu RAOP-a, koju je ustupila novim kupcima, a oni ovu imovinu sada rasprodaju.

„Imamo informaciju da su već dvije mašine prodate i da je više od 40 kamiona sa isječenim mašinama otišlo na otpad sekundarne sirovine“, naglasio je Vukadin.

On je pozvao i Savez sindikata Republike Srpske i predsjednika Ranku Mišić da se uključi u rješavanje ovog problema i pomognu radnicima RAOP-a.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare