Prošle godine nešto više krivičnih djela

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u protekloj godini registrovana su 994 krivična djela, što je za 0,8 odsto više nego 2011. godine, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović.

Popović je istakao da su u protekloj godini podnesena 904 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv 907 lica, od čega je 276 povratnika u vršenju krivičnih djela i 13 maloljetnika.

On je na konferenciji za novinare naveo da je najveći broj krivičnih djela iz opšteg klriminaliteta – 823, privrednog kriminaliteta – 66, 99 protiv bezbjednosti saobraćaja i šest krivičnih djela krivotvorenja novca i ratni zločin protiv civila.

Prema njegovim riječima, u protekloj godini Centar je podnio dva izvještaja o počinjenom ratnom zločinu protiv ratnih zarobljenika u predmetu „Trovrh“, koji se desio u avgustu 1992. godine. U ovom slučaju nadležnom tužilaštvu je podnesena dopuna protiv četiri lica.

Nadležnom tužilaštvu podnesen je dopunjeni izvještaj protiv 12 identifikovanih počinilaca ratnog zločina protiv civila 1992. godine
u predmetu „Kukavice“.

Popović je istakao da su se u protekloj godini na području Centra dogodila četiri ubistva, koja su rasvijetljena, kao i dva silovanja.

On je naglasio da je u 2012. godini, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 66 krivičnih djela privrednog kriminaliteta, nadležnim tužilaštvima dostavljeno 58 izvještaja protiv 65 lica, od čega je 10 povratnika.

Ukupna materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi 1.291.000 KM, što je za 62 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu, a protivpravna imovinska korist 1.023.000 KM, što je za 46,77 odsto više u odnosu na uporedni period.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare