Proslavljeni Dan i krsna slava opštine

0
Proslavljeni Dan i krsna slava opštine

ISTOČNO SARAJEVO – Istočna Ilidža proslavila je Dan opštine i krsnu slavu Svetog velikomučenika Georgija – Đurđevdan.

Nakon lomljenja slavskog kolača, načelnik opštine Marinko Božović najavio je da će prioritet u narednom peroidu biti kreiranje poslovnog ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta na području ove lokalne zajednice.

„Prioritet u narednom vremenskom periodu je centralni dio opštine, koji je naslonjen na Crkvu Veljine. Zahvaljujući Srbiji dobijamo 150.000 evra za završetak Spomen-obilježja u Spomen-parku Veljine. Planirano je i da se radi popločavanje šetališta u naselju Dobrinja četiri, tako da ćemo dobiti malo širi urbani dio opštine Istočna Ilidža“, rekao je Božović.

On je izrazio zahvalnost Vladi Repubike Srpske jer će u potpunosti finansirati izgradnju fiskulturne sale za Osnovnu školu „Petar Petrović NJegoš“.

„Planirani smo obezbijediti sredstva od Turske razvojne agencije /TIKA/ za izgradnju fiskulturne sale. Pošto je sredstva u potpunosti obezbijedila Vlade Republike Srpske, potrudićemo se da planirana sredstva preusmjerimo u neki drugi kapitalni projekt iz ove oblasti“, rekao je Božović.

On je napomenuo da je opština Istočna Ilidža u fazi potpisivanja sporazuma sa preduzećem „Putevi Republike Srpske“ o izgradnji dva kružna toka na teritoriji ove lokalne zajednice.

Božović je najavio da će se uskoro krenuti i u proces nabavke zemljišta za zgradu Gimnazije, jer je ova obrazovna ustanova dislocirana na području opštine Istočno Novo Sarajevo od njenog iseljenja poslije Dejtona sa teritorije prijeratne Ilidže.

„Tokom ove godine ćemo ući u rješavanje tog problema, nabaviti zemljište i krenuti u izradu projektne dokumentacije kako bi se stvorili svi preduslovi za izgradnju ovog objekta. Siguran sam da će 2018. godina biti uspješna sudeći prema najavama svih onih koji posluju i imaju planove da investiraju na području ove lokalne zajednice“, dodao je on.

Predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Rade Ćosović izrazio je zadovoljsto činjenicom da je većina odluka usvojeno jednoglasno, kako nedavna o dodjeli priznanja, tako i o regulacionim planovima.

„To je dokaz da je opštinski parlament stabilan i da vodi projekciju razvoja opštine Istočna Ilidža. To koristi načelniku Božoviću da se ova lokalna zajednica razvija na pravi način“, rekao je Ćosović.

Svečana akademija održana je sinoć i tom prilikom dodijeljena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare