Прослављена слава Борачке организације, на Централном споменику имена 477 бораца

1

Борачка организација општине Пале обиљежила је вечерас крсну славу – Митровдан и том приликом поручено је да је потребно окупљање око заједничког интереса, а то је Република Српска, као и око породице, Цркве.

Предсједник Предсједништва Борачке организације општине Пале Јасна Лазаревић Гавриловић рекла је да су Пале биле мјесто прихватања и уточишта свим људима којих су након егзодуса сарајевских Срба изашли са својих подручја и населили се на Пале.

„Ту су нашли нови дом, а Борачка организација општине Пале тежи да свим тим људима буде организација коју ће сматрати својом и у њој се препознавати“, истакла је Гавриловићева.

Она је нагласила да су у оквиру манифестације „Новембар-мјесец дугих ножева“ прославили крсну славу, а поводом тога јутрос је служен парастос и положени вијенци на Централни споменик гд‌је су уписана имена 477 српских бораца.

Гавриловићева је додала да манифестације као што је крсна слава, Сабор бораца, Дан бораца јесу повод за окупљање, дружење и евоцирање успомена на Одбрамбено-отаџбински рат.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је славу Борачкој организацији Републике Српске и истакао да се културом сјећања исказује захвалност свима који су дали живот за одбрану Српске.

„Важно је да оваквим скуповима шаљемо поруку будућим генерацијама да је и њихова обавеза да брину о борачким категоријама и Републици Српској у којој смо слободни. Сви требају бити окупљени око заједничког интереса, а то је Република Српска, за коју су људи дали оно најсветије – своје животе. Требамо бити окупљени око највећих идеала, око породице, цркве и свега што је битно“, поручио је Југовић.

Предсједник Скупштине Борачке организације општине Пале Момир Ћирић рекао је да што чешће треба помињати погинуле борце, с обзиром на то да су животе уградили у темеље Републике Српске.

Ћирић је честитао славу свим борцима и поручио да требају бити што јединственији, окупљати се, јер само тако могу сачувати Републику Српску.

„Надамо се да ћемо у томе успјети заједно са комплетном структуром власти са којом је коректна сарадња“, истакао је Ћирић, изразивши наду да ће бити побољшана материјална ситуација борачких категорија.

У оквиру обиљежавања крсне славе Борачке организације општине Пале обављен је и обред ломљења славског колача, те организован ручак за велики број учесника Одбрамбено-отаџбинског рата.

Крсна слава Борачке организације Републике Српске – Митровдан данас је прослављена широм Српске.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

LIjepo, svečano i dostojanstveno je proslavljena krsna slava Boračke populacije -Mitrovdan. Organizacija na visokom nivou i sve je bilo kako treba i kako Bog zapovijeda. Sve čestitke na račun BO Pale, lokalnoj zajednici i svim ostalim koji su pripomogli proslavi.