Proslavljena krsna slava vrtića i praznik Djetinjci

0

SOKOLAC – Mališani sokolačkog vrtića prigodnim programom u Parohijskom domu Crkve Svetog proroka Ilije obilježili su krsnu slavu ove ustanove Svetog Nikolu i praznik Djetinjce.
Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je sokolački vrtić jedan od prepoznatljivijih u ovom dijelu Republike Srpske i da činjenica, da u pet grupa sada ima 137 djece, govori da roditelji imaju veliko povjerenje u ovu ustanovu.

„Imamo problem sa nedostakom prostora u vrtiću i sigurno ćemo to u narednom periodu da riješimo u dogovoru sa Osnovnom školom `Sokolac` koja bi trebalo da oslobodi prostor za ovu ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, gdje se svaki dan traži mjesto više“, naveo je Bjelica.

On je izrazio nadu da će u idućoj godini sokolački vrtić moći da očekuje donaciju u okviru projekta energetske efikasnosti.

Direktor vrtića Biljana Kosorić rekla da se dugi niz godina trude da organizuju što bolji program za krsnu slavu ove ustanove i nadmaše ono što su uradili prethodne godine.

„Djeca su mali domaćini koji učestvuju u programu. Nastojimo da od njih stvorimo pravoslavne hrišćane, čuvare naše tradicije i naučimo ih srpskoj kulturi i običajima, jer na njima svijet ostaje“, istakla je Kosorićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare