Proslavljena krsna slava srpskog sokolskog društva „Soko“

0

VIŠEGRAD – Srpsko sokolsko društvo „Soko“ iz Dobruna, proslavilo je krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci, nedaleko od Višegrada.


Predsjednik ovog društva Slavko Heleta rekao je da „Soko“ okuplja oko 200 članova iz nekoliko različitih sekcija.

„U sekciji `Bambi Soko` ima najviše članova, zatim u dramskoj, sekciji kućne radinosti, izdavačkoj i građevinskoj sekciji koja je trenutno angažovana na obnovi spomen-kosturnice srpskim borcima Prvog svjetskog rata u Vardištu“, naveo je Heleta.

Arhimandrit Jovan Gardović rekao je da članovi ovog društva osjećaju da im je crkva otvorila vrata, što je najvažnije, i da se brine o njima.

„Sveštenici i monasi su dobili zadatak da više pažnje obrate na djecu i da osjete da su i oni živa crkva, da u njoj djeluju kroz različite sekcije“, rekao je sinoć Gardović.

Na slavi su saopšteni rezultati konkursa za „Vaskršnju priču“, koju svake godine raspisuje časopis za duhovnu i kulturnu prosvjetu „Soko“ iz Dobruna.

Prvo mjesto pripalo je Aleksandru M. Arsenijeviću iz Beograda, drugo mjesto Jasmini Lazarević iz Šapca i treće mjesto Miri Pejiću iz Srebrenice.

Na krsnoj slavi su učestvovali i članovi dramske sekcije „Sokola“ iz Dobruna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare