Proslavljena krsna slava policije

0
Proslavljena krsna slava policije

U Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Palama danas je, povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske – Svetog arhangela Mihaila, služen pomen poginulim pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo i obavljen čin lomljenja slavskog kolača.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Srpko Kosorić rekao je novinarima da je obilježavanje slave i povod za prisjećanje na herojski put i doprinos pripadnika MUP-a u očuvanju mira i stabilnosti u Srpskoj.

On je dodao da je, u okviru obilježavanja slave, organizovano više sportskih aktivnosti na području Uprave, a jedna od njih je i turnir u malom fudbalu koji se održava u dvorani „Peki“, gdje će u 15.00 časova biti proglašena pobjednička ekipa, najbolji fudbaler i golman.

Kosorić je naveo da je organizovan i „Dan otvorenih vrata“ za mlade sugrađane iz dva vrtića i tom prilikom je pokazana materijalno-tehnička opremljenosti poloicije i predstavljen njihov rad.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je obilježavanje slave prilika za prisjećanje, prije svega, na pripadnike policije koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Govoreći o saradnji Policijske uprave i lokalne zajednice, Jugović je rekao da je ona u proteklom periodu bila kvalitetna, te da će tako biti i ove godine.

„Zahvaljujući korektnom odnosu svih pripadnika Policijske uprave i stanovnika Pala svi zajedno smo usmjereni ka očuvanju bezbjednosti na ovim prostorima“, istakao je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare