Proslavljena krsna slava MUP-a

0

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo obilježili su danas Aranđelovdan, krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, a tim povodom služen je pomen poginulim pripadnicima MUP-a sa područja ove uprave i prelomljen slavski kolač u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice na Palama.

Čestitajući svim pripadancima MUP-a Republike Srpske, Policijskoj upravi Istočno Sarajevo i građanima krsnu slavu Sveti arhangel Mihailo, načelnik ove uprave Branimir Šehovac naglasio je da je bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou.

“Sveti arhangel Mihailo zaštitnik je vojske i policije, tako da smo prigodno, uz službu, obilježili krsnu slavu. Danas je i prilika da se sjetimo svih naših poginulih pripadnika policije, njih 136, koji su u proteklom otadžbinskom ratu dali živote”, izjavio je Šehovac novinarima.

On je dodao da je organizovan niz aktivnosti povodom obilježavanja krsne slave kao što je dobrovoljno davanje krvi, te da je Policijska uprava najmlađim sugrađanima otvorila vrata i upoznala ih o opremi koju policija koristi.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim građanima, pripadnicima Policijske uprave i MUP-u Srpske slavu, te poželio mnogo poslovnog uspjeha i mira.

“Treba poštovati sve što oni rade, pogotovo u ključnim trenucima za Republiku Srpsku, kao što je formiranje vlasti. Zadovoljni smo radom Policijske uprave, pogotovo što se nalazi na Palama”, naveo je Jugović i dodao da lokalna zajednica ima korektan odnos sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo.

Jugović je naglasio da Republika Srpska zajedno sa svojim pripadnicima MUP-a ide sigurnim korakom naprijed, u svjetliju budućnost.

Služenju pomena i lomljenju slavskog kolača, osim pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, prisustvovali su i poslanik u parlamentu BiH Staša Košarac, narodni poslanik Miroslav Vujičić, te načelnici opština Pale Boško Jugović, Rogatica Milorad Jagodić i Trnovo Dragomir Gagović, kao i predsjednik opštinske Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina i građani.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments