Proslavljen dan opštine

0

ROGATICA – U Rogatici je proslavljen Dan opštine, u okviru čega su položeni vijenci, služen parastos za 290 poginulih boraca u proteklom ratu i održana svečana sjednica lokalne skupštine na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja.

Vijence na spomen-kapelu položila je delegacija opštine, a u kapeli je parastos služilo lokalno sveštenstvo.

Načelnik Rogatice Milorad Jagodić rekao je na svečanoj sjednici da je budžet opštine za prvih šest mjeseci ove godine bio veći od četiri miliona KM ili ostvaren sa 63,5 odsto, što je za 23 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

On je naveo da su budžetski izdaci od tri miliona KM za šest odsto manji u odnosu na isti prošlogodišnji period, što je omogućilo da opština ostvari suficit veći od milion KM.

„Na kraju prošle godine ukupan prihod 64 privredna subjekta, među kojima je 58 malih i šest srednjih preduzeća, iznosio je 90,8 miliona KM, i veći je za devet odsto u odnosu na godinu ranije. Broj zaposlenih porastao je sa 954 na 1.011 krajem prošle godine“, istakao je Jagodić.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine priznanje za počasnog građanina Rogatice uručeno je književniku iz Beograda Momiru Krsmanoviću, porijeklom iz ovih krajeva, za rad i djela od opšteg značaja za opštinu.

Svešteniku protojereju-stavroforu Miloradu Novakoviću dodijeljena je zahvalnica za dugogodišnji rad i doprinos humanijem življenju na području ove opštine.

Krsmanović je na svečanosti rekao da je svakom svojom knjigom ugradio Rogaticu u sebe.

NJegove najpoznatije knjige su „Teče krvava Drina“, „Krvave ruke islama“, „Golgota srpskog naroda 1941-1957. godine“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare