Proslava uz glumce, pjevače i folklorne igre

0

MILIĆI – Više stotina građana Milića, uprkos izuzetno hladnom vremenu, okupilo se večeras na centralnom gradskom trgu da bi uz muziku, kuvano vino, čaj i slatkiše, proslavili Dan Republike Srpske.
Prethodno je u sali milićkog Doma rudara održana svečana akademija na kojoj su nastupili glumci amateri, članovi Kulturno-umjetničkog društva „Boksit“ iz Milića sa simboličnim scensko-muzičkim nastupom posvećenom stvaranju i odbrani Republike Srpske.

Prisutnima u sali Doma rudara obratio se i poslanik u prvom sazivu Skupštine srpskog naroda Rajko Dukić, koji je podsjetio da je paralelno sa stvaranjem Republike Srpske, prije, tokom i poslije rata, stvarana i opština Milići.

„Građani Milića, borci i svi oni koji su se žrtvovali za Republiku Srpsku, koji su poginuli, dali su mnogo i za stvaranje i odbranu opštine Milići. To se ne smije zaboraviti i za naredne stotine godine, a nadam se da ćemo vrlo brzo dočekati da imamo i veći nivo državnosti nego što ga imamo danas“, rekao je Dukić.

Povodom Dana Republike Srpske, danas je delegacija opštine Milići položila cvijeće na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske, sa područja te opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare