Prošla godina uspješna, knjižni fond obogaćen sa više od 650 knjiga

0

ROGATICA – Narodna biblioteka „Vojislav Lubarda“ u Rogatici iza sebe ima uspješnu godinu, knjižni fond obogatila je za više od 650 knjiga, a brojala je 978 članova, rekla je Srni direktor Biblioteke Nada Radulović.

Radulovićeva je navela da je ova ustanova kupila 73 knjige, a donirano im je 578, od kojih je 335 novih naslova, dok je biblioteku u prošloj godini posjetilo 5.085 čitalaca.

O prošlogodišnjem radu biblioteke, Radulovićeva je da je kao nosilac kulturnih dešavanja učestvovala je u organizaciji Dana opštine „Preobraženjski dani“, ali i više igraonica i druženja.

Posebnu su ponosni, kaže Radulovićeva, na promociju Zbornika „Rogatička poetska pletenica“, zahvaljujući književniku Miladu Obrenoviću koji je urednik ove knjige u kojoj je zastupljeno 67 autora sa područja Rogatice.

„U saradnji sa opštinom i Centrom za kulturu i sport organizovali smo izložbu umjetničkih fotografija svjetski poznatog autora Božidara Vitasa `Približavanje Hilandaru`, koja je izazvala veliko interesovanje, kako naših sugrađana, tako i građana susjednih opština“, rekla je Radulovićeva.

Dan Biblioteke obilježen je dvodnevnom manifestacijom „Dani Vojislava Lubarde“, kada je i promovisana knjiga „Dnevnik ratnog hirurga“, doktora Miodraga Lazića iz Niša i organizovana izložba fotografija i knjiga srpskog književnika Vojislava Lubarde, kao i cjelokupna Zavičajna zbirka ove ustanove.

Biblioteka je sa Udruženjem žena „Snop“ Gučevo, opštinom Rogatica i Crkvenom opštinom organizovala literarni konkurs „Duhovnost i savremeni čovjek“.

Akcenat će u ovoj godini biti stavljen na razvoj i promociju Zavičajne zbirke, zavičajnih pisaca i knjiga drugih autora.

Narodna biblioteka u Rogatici od maja 2018. nosi ime srpskog književnika Vojislava Lubarde /1930-2013/, rođenog u Rogatici, koji je objavio devet romana i književne oglede pod nazivom „Srpska bespuća“.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare