Prošla godina bila veoma loša za pčelare romanijske regije

0

SOKOLAC – Redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu Mićo Mladenović održaće sutra stručno predavanje za pčelare više udruženja romanijske regije.
„Predavanje profesora Mladenovića dobro će doći pčelarima naše regije, pogotovo što je 2016. bila najlošija po prinosu meda u posljednjih 20 godina“, rekao je za Srnu sekretar Udruženja pčelara „Glasinac“ Slaviša Knežević.

Prema njegovim riječima, pojedini pčelari na širem području romanijske regije pretrpjeli su značajne gubitke društava i tokom ove zime, zbog veoma niske temperature i velikog broja „ledenih dana“, kada se živa u termometru danima zadržavala oko 10 stepeni ispod nule, a povremeno spuštala i više od 20 ispod nule.

Prije predavanja, na skupštini Udruženja pčelara „Glasinac“ biće razmatran izvještaj o radu ovog udruženja u 2016. i program rada za 2017. godinu.

Pčelari „Glasinca“ na godišnjoj skupštini očekuju goste – pčelare više udruženja romanijske regije i bratskog Društva pčelara „Savo Popović“ iz Arilja.

Udruženje pčelara „Glasinac“ Sokolac osnovano je 2002. godine i jedno je od najaktivnijih u Republici Srpskoj.

Udruženje broji 120 članova sa 3.000 pčelinjih društava. Djeluje na području opštine Sokolac, a teritorijalno je uvezano sa svim pčelarskim udruženjima romanijske regije.

Godišnja skupština Udruženja pčelara „Glasinac“ počinje sutra u 10.00 časova u prostorijama Akcionarskog društva „Romanijaputevi“ u Podromaniji, kod Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare