Prosječna cijena korisne stambene površine 600 km

0

SOKOLAC – Skupština opštine /SO/ Sokolac danas je donijela odluku o visini ovogodišnje prosječne konačne građevinske cijene korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području ove opštine u iznosu 600 KM po metru kvadratnom, što će biti osnovica za izračunavanje visine rente.


Odbornici su donijeli i odluku o prihvatanju granta u vrijednosti 126.605 evra za realizaciju Projekta kanalizacije i snabdijevanja vodom ove opštine, a na osnovu ove odluke biće potpisan ugovor o grantu između Ministarstva finansija Republike Srpske i opštine Sokolac.

Opštinski parlament prihvatio je i odluku o davanju saglasnosti za potpisivanje sporazuma o saradnji između ove opštine i firme “Hidro pauer enerdži” iz Londona.

Prihvaćena je i odluka o regulisanju saobraćaja za vrijeme izvođenja radova na rekonstrukciji primarnog vodovoda Sokolac-Podromanija u Ulici cara Lazara.

Lokalna skupština usvojila je i odluku o prestanku mandata odborniku Ivani Jaftić iz SDS-a, a verifikovan je mandat odbornika Vedrane Kravić iz ove stranke.

Za direktora Javne ustanove Turistička organizacija Sokolac postavljena je Brankica Trifunović, a imenovani su i članovi Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Info centar” iz Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments