Pronađeno 10 stabljika marihuane i ukradena vozila

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnoj Ilidži je pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice čiji su inicijali G.Š. pronađeno i oduzeto 10 sadnica marihuane zasađene na terasi u pojedinačnim saksijama, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Pretres je izvršen uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo i naredbe Osnovnog suda Sokolac, a u okviru akcije „Plantaža 2015“.

Sadnice visoke oko 50 centimetara izuzete su sa lica mjesta i biće predmet vještačenja.

U toku je preduzimanje potrebnih mjera na kompletiranju i dokumentovanju krivičnog djela proizvodnje i prometa droga.

Operativnim radom na terenu policija je došla do saznanja da se u selu Budumlija, opština Rudo, nalazi nekoliko ukradenih vozila „bmv“, te da se u vezu sa navedenim mogu dovesti lica S.A, V.R, I.I. i LJ.S, svi nastanjeni u Rudom.

Pripadnici Policijske stanice Rudo izvršili su provjere na terenu, te utvrdili da se u pomoćnom objektu vlasništvo S.A. nalazi ukradeno vozilo „bmv“.

Na osnovu saglasnosti Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo i naredbe Osnovnog suda Višegrad juče je izvršen pretres porodičnih kuća i pomoćnih objekata koje imenovani koriste.

Prilikom pretresa kuće i garaže vlasništvo S.A. pronađeno je i privremeno oduzeto vozilo „bmv“ bez registarskih oznaka i sa oštećenjima brave, kao i šasija drugog vozila „bmv“, veći broj dijelova koji pripadaju pomenutoj marki vozila, te vatreno oružje i oko 350 metaka različitog kalibra.

Provjerama je utvrđeno da su oba vozila ukradena u aprilu, jedno na području Kantona Sarajevo, a drugo na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pretresom kuća i pomoćnih objekata vlasništvo LJ.S. i V.R. pronađena je manja količina sitnih dijelova za navedenu marku vozila, dok je pretresom kod I.I. pronađen i privremeno oduzet jedan mobilni telefon.

Tokom preduzimanja navedenih mjera i radnji uspostavljen je kontakt sa nadležnim ministarstvima.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac koji je naložio da se imenovani ispitaju u svojstvu osumnjičenih zbog sumnje da su izvršili krivična djela teške krađe na području FBiH, te da se kompletan prikupljeni materijal dostavi Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare