Pronaći krivce za prekid glavnog cjevovoda

0

MILIĆI – Komunalno preduzeća u Milićima zatražiće policijsku istragu koja bi trebalo da utvrdi na koji način je došlo do oštećenja glavnog cjevovoda gradske vodovodne mreže u naselju Zaklopača, zbog čega je već izvjesno vrijeme otežano vodosnabdijevanje u toj opštini, a neka naselja uopšte nemaju vodu, rekao je Srni direktor ovog preduzeća Marko Bibić.

Bibić sumnja da je magistralni cjevovod oštećen ljudskom nepažnjom prilikom mašinskog produbljavanja korita rijeke Studeni Jadar, s ciljem izgradnje nasipa za zaštitu tog naselja od mogućih poplava.

Bibić procjenjuje da je oštećenje ozbiljno i komplikovano i da će za popravku cjevovoda biti potrebno između 12.000 i 15.000 KM, zbog čega komunalci namjeravaju da od vinovnika ovog problema zatraže odgovarajuće obeštećenje.

„Evidentno je da je cjevovod prekinut na dijelu koji prolazi koritom Studenog Jadra. Dugo smo tragali za uzrokom velikih gubitaka u mreži, a onda smo, idući od objekta do objekta na trasi cjevovoda, zaključili da je kvar na toj lokaciji. Biće tu dosta posla za sanaciju oštećenja“, naveo je Bibić.

Sanitarni inspektor u opštini Milići Milijana Vasiljević rekla je Srni da je, u međuvremenu, za snabdijevanje potrošača u upotrebi stari cjevovod za izvorišta Nikoline vode.

„Posljedica toga je smanjen pritisak kod krajnjih potrošača koji su obaviješteni da ta voda nije ispravna za piće. Danas uzimamo uzorke za analizu vode, pa ćemo za nekoliko dana vidjeti kakvi su rezultati“, rekla je Vasiljevićeva.

Ona je dodala da je trenutno ipak najveći problem što vode nema dovoljno za sve potrošače, i što su neka naselja ostala bez vode.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments