Promovisano 58 diplomaca Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta

0

Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta danas je na Palama promovisao 58 diplomaca koji su uspješno okončali školovanje na studijskim odsjecima ove visokoškolske ustanove.

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta na Palama Borislav Cicović izjavio je novinarima da su danas promovisana 34 profesora fizičkog vaspitanja, 12 sportskih trenera i 12 mastera sporta i sportske rekreacije.

On im je čestitao na diplomama i ostvarenom uspjehu, te izrazio nadu da će im to biti podsticaj za dalji rad u životu.

Cicović je naveo da je jedini problem ove visokoškolske ustanove to što je udaljena od Pala oko 20 kilometara, dodajući da se već duže radi na rješavanju ovog problema.

„Mislim da ćemo uz pomoć rektorata, rektorskog tima i Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu i opštine Pale uspjeti da nađemo smještaj bliže centru kako bismo bolje funkcionisali“, ističe Cicović.

Prema njegovim riječima, postoji prijedlog da ovaj fakultet bude smješten u zgrade tri fakulteta na Palama i da koristi sportsku dvoranu „Peki“ za praktičnu nastavu, što je još u fazi pregovora.

Diplomirani master sporta i sportske rekreacije Vladana Ranitović iz Priboja zahvalila je profesorima i dodala da je svaki fakultet težak na svoj način i da završavaju samo uporni.

Ona je rekla da se zaposlila u struci, te da ju je Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta naučio mnogim stvarima kao što je boravak u prirodi, skijanje, plivanje i ostalim aktivnostima koje su svi morali proći.

„Preporučila bih svima koji su zainteresovani da upišu ovaj fakultet“, kaže Ranitovićeva.

Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja Kristijan Vujnović iz Čapljine ističe da je oduševljen fakultetom u svakom pogledu i znanjem koje im pružaju profesori.

On kaže da bi rado upisao master studije, ali da ne može zbog poslovnih obaveza.

Promociju diplomaca Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta uveličao je nastup muzičkog sastava „Katera“ iz Istočnog Sarajeva, a prisustvovali su brojni članovi akademske zajednice, predstavnici grada Istočno Sarajevo i opštine Pale, kao i predstavnici javnog života.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments