Promovisano 35 inženjera i tri mastera elektrotehnike

0
Promovisano 35 inženjera i tri mastera elektrotehnike

ISTOČNO SARAJEVO – Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisano 35 diplomiranih inženjera i tri mastera elektrotehnike, a uručena su i priznanja najboljim studentima u prošloj školskoj godini.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Zoran LJuboje izjavio je da je većina inženjera iz oblasti računarstva i informatike, a potom iz elektroenergetike i automatike i robotike.

“To je nešto više u odnosu na prošlu godinu i zadovoljni smo ovim brojem”, naglasio je LJuboje.

Govoreći o upisu studenta na ovaj fakultet u novoj akademskoj godini, on je naveo da je do sada prijavljeno oko 70 studenata.

“Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu ove godine ima 135 mjesta, od kojih 105 na budžetu, a ostali su samofinasirajući”, pojasnio je LJuboje.

On je dodao da su plakete uručene zaslužnim pojedincima i instistucijama, među kojima su grad Istočno Sarajevo i kompanija “Lanako” iz Banjaluke.
Plakete su uručene i najboljim naučnim istraživačima.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković čestitao je promovisanim inženjerima i masterima elektrotehnike, kao i svima koji su dobili priznanje za pružanje podrške radu ovog fakulteta i njegovoj promociji.

“Ponosni smo na priznanje, jer sa ovim fakultetom imamo dobru saradnju. Nastojimo da mu pomognemo na razne načine – od stipendija za studente i postdiplomce, do pružanja podrške `Infotehu`, kao i razvojnim programima fakulteta. Jedan od njih je zajednički projekat studenata i profesora koji su napravili robot-automobil koji smo promovisali u istočnom dijelu Srpske”, istakao je Vuković.

On je dodao da grad prati rad cijelog Univerziteta, a posebno Elektrotehničkog fakulteta koji će imati važnu ulogu, jer osposobljava kadar potreban tržištu rada, što se ne može reći za sve fakultete i studijske programe na javnim univerzitetima.

Diplomirani inženjer elektrotehnike Zorana Štaka čiji je prosjek ocjena 9,77 naglašava da je za svaki uspjeh potrebno mnogo truda, odricanja i požrtvovanosti, ali da je, uz dobru organizaciju, sve moguće.

“Od ponedjeljka sam zaposlena u kompaniji `Lanako` čiji sam bila stipendista od treće godine studija. Nastavljam usavršavanje. Za sada sam upisala osnovne studije matamatike, koja je moja velika ljubav, a poslije toga ću razmišljati o masteru, vjerovatno u inostranstvu”, istakla je Štaka.

Prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu Dejan Bokonjić rekao je u obraćnju prisutnima da je Elektrotehnički fakultet jedan od najtežih fakulteta, što znaju studenti, ali je napravio iskorak u mnogim pitanjima važnim za Univerzitet.

On je naglasio da je važna saradnja fakulteta sa lokalnom zajednicom i privredom, te da ovaj fakultet ima i mnogo međunarodnih projekata, čime pokazuje da je odgovoran lider Univerziteta u mnogim aspektima.

Današnjoj promociji inženjera i mastera elektrotehnike u amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu prisustvovali su dekani i profesori fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci Branko Blanuša, te predstavnici gradske i lokalne vlasti, kao i privrednog, kulturnog i društvenog života ovog područja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments