Promovisano 215 diplomaca i 15 magistara

0

U Kulturnom centru Pale danas je promovisano 215 diplomaca sa 15 studijskih programa i 15 magistara nauka Filozofskog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo.

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milanka Babić rekla je da na ovoj visokoškolskoj ustanovi svake godine diplomira između 400 i 500 studenata.

Ona je navela da je ovaj fakultet ima veliki broj studijskih programa zbog čega dva puta godišnje organizuju promocije – u decembru i maju.

„Ovo je jedan od najznačajnijih dana za svaki fakultet, jer u svijet pratimo generaciju za koju se nadamo da će taj svijet oplemeniti, doprinijeti njegovom razvoju i pomjeriti granice u nauci i kulturi“, istakla je Babićeva.

Ona je navela da na biroima za zapošljavanje nema veliki broj onih koji su završili matematiku i fiziku, dok za profesore razredne nastave još uvijek ima posla.

„Projekat Vlade Republike Srpske za zapošljavnje pripravnika je jako afirmativan za mlade ljude kako bi stekli iskustva za polaganje pripravničkih ispita“, ocijenila je Babićeva.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/promocija-studenata-filozofski-fakultet-2012/] width=[54] height=[54] title=[Filozofski fakultet: Promovisano 215 diplomaca i 15 magistara] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Facebook galerija

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare