Promovisani magistri i diplomirani ekonomisti

0

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu juče je na svečanoj akademiji promovisano 75 diplomiranih ekonomista, šest magistara ekonomskih nauka i 11 mastera ekonomije prvog i drugog ciklusa studija.

Student generacije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Pljuco kaže da je diplomirao sa ocjenom 9,89, što nije bilo lako u jakoj konkurenciji, te da je, studirajući na ovoj visokoškolskoj ustanovi, imao priliku mnogo da nauči.

Pljuco navodi da je školovanje nastavio na drugom ciklusu studija Makroekonomija, reforme i biznis na Ekonomskom fakultetu na Palama i da svakoga dana teži daljem usavršavanju.

Master ekonomije Nevena Kapor rekla je da je njen prosjek tokom master studija 10,00, te da je upisala doktorske studije u Beogradu.

„Ekonomski fakultet Pale pruža adekvatno znanje studentima i smatram da mladi ljudi, ukoliko izaberu da studiraju na ovom fakultetu, biraju pravi izbor“, navela je ona i zahvalila profesorima i asistentima na tom fakultetu.

Dekan Ekonomskog fakulteta na Palama Radomir Božić izrazio je nadu da će ovi mladi postati oslonac budućeg razvoja društva i države.

On je rekao da su u specifičnim okolnostima pronašli način da upriliče uručenje diploma, smatrajući da je to prilika koja se dešava jednom u životu.

„U saradnji sa Rektoratom Univerziteta u Istočnom Sarajevu i uz poštovanje svih epidemioloških mjera, izvršili smo promociju nove generacije diplomiranih studenata na prvom i drugom ciklusu. Zadovoljni smo generacijom koja je bila motivisana i, uprkos svemu što se dešava u okruženju, uspješno završila svoje obaveze“, izjavio je Božić novinarima.

Prema njegovim riječima, šest magistara ekonomskih nauka su studenti koji su upisali postdiplomski studij po starom sistemu studija, 11 mastera ekonomije studiralo je po bolonjskom principu, a prvi ciklus studija završilo 75 diplomiranih ekonomista.

Božić je dodao da Ekonomski fakultet baštini tradiciju obrazovanja ekonomista dugu 68 godina.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim studentima i profesorima Ekonomskog fakulteta i poželio im uspješan rad, a u ime lokalne zajednice najboljeg studenta generacije nagradio laptopom.

Jugović je rekao da u specifičnim okolnostima ispraćaju još jednu generaciju svršenih studenata Ekonomskog fakulteta, te da se nada da će oni ubrzo naći zaposlenje, a da će lokalna zajednica učiniti koliko može da im pomogne.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare