Promovisani diplomirani pravnici, magistri i masteri

0

Svečanom akademijom povodom Dana i krsne slave Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je na Palama promovisano 69 diplomiranih pravnika, magistara pravnih nauka i mastera prava.

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković rekao je da je promovisano 65 diplomiranih pravnika, dva magistra pravnih nauka i dva mastera prava, navodeći da je to prosječan broj svršenih studenata.

Marković je istakao da Pravni fakultet godinama nudi zaposlenje svojim najboljim studentima jer na taj način prvenstveno verifikuju svoj rad, priznaju kvalitet i iskazuju odgovornost prema društvenoj zajednici.

„Nažalost, ne mogu svi da se zaposle na fakultetu, nego samo oni najbolji, mada mi i ostalim odličnim studentima ove ustanove pomažemo kroz studentsku praksu, koja je jako važna“, istakao je Marković.

Prema njegovim riječima, Pravni fakultet promocijom doprinosi razvoju društva jer daje najkvalitetnije pravničke kadrove koji će biti sposobni da odgovore pravno-političkim i socijalno-ekonomskim zahtjevima koje danas postavljaju moderno društvo i njihova profesija.

Brano Hadži Stević iz Bijeljine prvi je student koji je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu diplomirao sa prosječnom ocjenom 10 i tako postao najuspješniji student na ovom fakultetu u posljednjih 25 godina.

On je rekao da je 27. juna postao prvi student u istoriji Pravnog fakulteta koji je ostvario tu prosječnu ocjenu, navodeći da put do tog uspjeha nije bio lak, ali je uspio uz dobru organizaciju i kvalitetan nastavni kadar.

„Fakultet sam završio za tri godine i devet mjeseci. Upisao sam master studije na Pravnom fakultetu u Beogradu, pravno-teoretski smijer. Bilo je poslovnih ponuda, a najveća želja mi je da radim na fakultetu. Vjerujem da će mi se u narednim mjesecima ostvariti želja da budem asistent i nastavim akademsku karijeru“, istakao je Hadži Stević.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je lokalna zajednica ovaj put nagradila najboljeg studenta prigodnom novčanom nagradom.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić izrazio je zadovoljstvo zbog promocije još jedne generacije diplomaca.

„Nadam se da će kroz nekoliko godina neko od ovih pravnika biti advokat, profesor, na ponos Univerziteta, Pravnog fakulteta i lokalne zajednice“, rekao je Kulić.

Današnjoj promociji na Pravnom fakultetu prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te brojni gosti iz javnog i političkog života.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare