Promovisana zbirka pjesama milićkog srednjoškolca

0

MILIĆI – U Milićima je večeras promovisana zbirka pjesama „Pojeziva pojezija“, Marka Durić iz Vlasenice, učenika trećeg razreda Elektrotehnike Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Milutin Milanković“.

Autor je rekao da su u knjizi 34 ljubavne i misaone pjesme, da piše od devetog razreda, ali bez ambicije u početku.

„Inspiraciju sam nalazio u našim velikim pjesnicima, prvenstveno Vladislavu Petkoviću Disu, i Čarlsu Bukovskom, ali i običnim ljudima sa kojima sam se družio“, izjavio je Srni Durić.

On je istakao da je njegov talenat prepoznala profesor srpskog jezika Ankica Žugić, koja je stupila u kontakt sa izdavačem „Srpska kuća“ iz Požarevca i tako je svjetlost dana ugledala „Pojeziva pojezija“.

Pedagog u Sredonjoškolskom centru Milojka Simić rekla je Srni da je Marko jedan od aktivnijih učenika i da je sa svojim pjesmama učestvovao u obilježavanju značajnih datuma i manifestacija ove obrazovne ustanove.

„Promocija je organizovana uz pomoć direktora Bojane Durmić Simić i opštine Milići i nadam se da se Marko ovdje neće zaustaviti, da će biti objavljene mnoge zbirke sa njegovim potpisom, a nama ostaje da mu poželimo mnogo uspjeha u daljem životu i radu“, rekla je Simićeva.

Ona je dodala da su oni koji su pomogli izdavanje zbirke pjesama večeras dobili priznanja kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća“.

Promociji knjige održana je u Amfiteatru Srednjoškolskog centra u prisustvu učenika i profesora.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare