Promovisana knjiga “Tajna crvenog zamka”

0

VIŠEGRAD – U Andrićevoj učionici u Višegradu večeras je promovisana knjiga “Tajna crvenog zamka”, autora Vuleta Žurića, u okviru održavanja kulturne manifestacije “Višegradska staza”.


“Knjiga je dobila Andrićevu nagradu i u njoj se pojavljuju poznate ličnosti. Mnogi su rekli da je vide kao fudbalsku reprezentaciju, a mene kao selektora”, rekao je Žurić.

On je istakao da u knjizi ima malo više ljudi iz kulture, od Ive Andrića, Miloša Crnjanskog, Bore Stankovića, Tita, Šabana Bajramovića, koji se nalaze u neobičnim okolnostima.

“Oni su smješteni u uloge najobičnijih ljudi, koji imaju svoje dileme. Sa druge strane, kad su u pitanju pisci, bavio sam se njihovim unutrašnjim stanjima”, dodao je Žurić.

On je naveo da se u knjizi govori i o Drugom svjetskom ratu.

“To je neispričana priča o istinskom karakteru građanskog rata, između partizana, četnika i bavim se time na osoben način. Sama priča naslovna, govori o tim danima kada je drug Tito bio sedam dana u zamku kod Bihaća, to sam spojio sa filmom ‘Dan vampira’ i napravio partizanski horor”, rekao je Žurić.

On je najavio roman “Pomor i strah”, koji govori o epidemiji kuge u Sremu krajem 18. vijeka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments