Promovisana knjiga “Flavijan”

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je promovisana knjiga “Flavijan” protojereja Ruske pravoslavne crkve Aleksandra Torika.

Direktor Kulturnog centra Nedeljko Zelenović rekao je da je “Flavijan” romansirano troknjižje o pravoslavlju i pravoslavnom životu, koje ulazi u tančine pravoslavne vjere i načina njenog propovijedanja.

Govoreći o knjizi, on je istakao da Torik, kao vrstan romanopisac, kroz glavne likove prijatelja Andreja i Alekseja, koji se sreću i ponovo združuju, plete priču o ruskom pravoslavnom čovjeku.

“Autor na veoma jednostavan, ali upečatljiv način, vodi Alekseja kroz rusko selo, kroz periferiju velikih ruskih gradova koji sve više liče na bezlični zapadni svijet, gdje upoznaje naizgled obične ljude, a svaki taj čovjek nosi svoju životnu priču od kojih se mogu načiniti bar dobre i jedinstvene pripovijesti, ako ne i cijeli romani”, smatra Zelenović.

O knjizi je govorio i iguman manastira Svete Trojice kod LJubovije u Srbiji jeromonah Serafim.

On je istakao da je Torik napisao sedam knjiga i da je manastir Svete Trojice dobio prava da ih promoviše i prodaje, a dio prihoda namijenjen je Srbima na Kosovu i Metohiji.

Organizatori promocije su Saborni hram Rođenja Presveta Bogorodice u Sarajevu i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments