Promovisana knjiga aforizama „Visina dubine“

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras promovisana knjiga aforizma „Visina dubine“ Stanislava Tomića iz Zvornika.
Tomić je rekao da njegova treća knjiga „Visina dubine“ ima 600 aforizama, te da su obrađene različite teme – ljubavne, socijalne, i političke.

Ističući da se trudi da kroz pisanje izgradi sopstveni stil, što je u aforistici jako teško, Tomić je rekao da je u posljednje vrijeme prisutna reprodukcija pisanja u svim oblastima, pa tako i u aforistici.

Recenzent Veljko Rajković iz Podgorice naveo je da se u knjizi prepiliću misaoni, duhoviti i satirični aforistički iskazi.

„Primat, ipak, imaju sjajni domišljaji o muško-ženskim odnosima, garniranine viđenom originalnošću i duhovitošću koja izmamljuje smijeh do suza“, napisao je Rajković.

Recenzent Miladin Berić iz Banjaluke naveo je da Tomić nema omiljenu temu i da je jednako dobar kada u aforističarskom tonu govori o politici, umjetnosti, ljubavi, muško-ženskim i odnosima uopšte.

Jedan od Tomićevih aforizama glasi: „U Norveškoj je jedan odsto nepismenih. Gdje sve neće stići naši ljudi, Bože dragi“.

Tomić je dobitnik „Vibove nagrade“ koju dodjeljuje list „Politika“ za doprinos srpskoj satiri autorima mlađim od 35 godina.

Ovaj Zvorničanin, profesor filozofije, napisao je nekoliko hiljada aforizama, koje je objavio u knjigama „Zlo, naopako i obrnuto“, „Hvatanje misli“ i „Visina dubine“.

Knjiga je izašla u izdanju beogradske „Prosvete“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare