Promovisana 22 diplomirana inženjera i četiri magistra elektrotehnike

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su promovisana 22 diplomirana inženjera i četiri magistra elektrotehnike.
Dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović istakao je da je ovo 18. promocija diplomiranih inženjera elektrotehnike od obnavljanja rada Fakulteta devedesetih godina.

Popović je naglasio da mu je zadovoljstvo što je danas promovisano 11 koleginica inženjera elektrotehnike i što se može reći da na Elektrotehničkom fakultetu ne studiraju samo muškarci, već je oko 50 odsto žena.

On je istakao da je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu počeo upis brucoša i do jutros su se prijavila 62, a do kraja dana očekuje da ispune kvotu i prime prijave oko 90 budućih studenata.

Popović je poručio svim srednjoškolcima da odaberu jedan od univerziteta u Republici Srpskoj, a onda i fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

On je podsjetio i na akciju studentskih organizacija Elektrotehničkog fakulteta koje su snimile promotivni film za Elektrotehnički fakultet i pokrenule nesvakidašnju inicijativu da se sve kolege koje su diplomirale uključe u kampanju i uplate troškove za upis brucoša na ovaj fakultet.

Popović je istakao da se kampanji „Želim ponovo da upišem Elektrotehnički fakultet, a neko će drugi studirati umjesto mene“ do sada odazvalo oko 42 lica i na taj način su obezbijeđeni upisni troškovi za 42 brucoša koji budu najbolje plasirani na rang-listi.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić čestitao je svim svršenim diplomcima, ističući da su završili izuzetno težak fakultet i uložili mnogo truda i rada.

„Oni će biti ti koji će kreirati novu budućnost na ovim prostorima“, istakao je Kulić i naglasio da je Elektrotehnički fakultet jako važan jer ima svojih specifičnosti i u mnogo segmenata doprinosi vidljivosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prije svega kroz naučni skup „Infoteh“.

Kulić je istakao da su danas promovisani inženjeri već na važnim pozicijama u privrednom i društvenopolitičkom životu Republike Srpske i šire.

Inženjer elektrotehnike Zorana Mandić istakla je da je dobila i plaketu kao student sa najvišim prosjekom od 9,85, istakavši da je ostala da radi na fakultetu gdje se školovala.

Ona je pozvala sve srednjoškolce koji su kreativni i znatiželjni da upišu Elektrotehnički fakultet jer je to sigurna budućnost.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare