Promovisana 16. generacija diplomaca FFVIS

0

Na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta /FFVIS/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu u srijedu 25.12.2013. godine je svečano promovisano 75 profesora fizičkog vaspitanja i diplomiranih trenera, kao i 10 magistara nauka i šest mastera koji su studije drugog ciklusa na ovom fakultetu okončali po novom studijskom programu.

Dekan Fakulteta Danko Pržulj istakao je da je ovaj fakultet postao respektabilna jedinica Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a diplomirani studenti ovog fakulteta danas su poznati društveno–politički radnici, priznati privrednici, odbornici, gradonačelnici, narodni poslanici, pa i ministri u Republici Srpskoj i BiH.

Pržulj je dodao da su na Fakultetu trenutno u dva ciklusa studija i na četiri studijska programa 584 studenta.

“Iduće godine, kada slavimo 50 godina tradicije i 20 godina rada u Republici Srpskoj, izdaćemo monografiju i održati naučnu konferenciju sa međunarodnim učešćem. Plan nam je da, u saradnji sa Univerzitetom, otvorimo doktorske studije, kao najviši oblik obrazovanja na našem univerzitetu”, rekao je Pržulj.

Diplomcima ovog fakulteta uspješan završetak studija čestitao je i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković, koji je ocijenio da je Fakultet fizičke kulture i sporta, po kvalitetu studija, jedan od boljih fakulteta na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

“Univerzitet u Istočnom Sarajevu danas je pravi evropski univerzitet, akreditovan po najvišim standardima i prepoznat u akademskoj zajednici regiona i Evrope. Danas sarađujemo sa više od 100 evropskih univerziteta i sa svim univerzitetima u okruženju i regiji”, naglasio je Novaković.

On je naveo da na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u ovom trenutku studira i 30 odsto studenata koji nisu iz Republike Srpske, što je, kako je naveo, najbolja potvrda kvaliteta rada i nastave.

Prema njegovim riječima, samo u protekloj godini u opremanje fakulteta uloženo je skoro 23 miliona KM, a u narednoj godini planirano je između 20 i 30 miliona KM.

On je naglasio da će Univerzitet u Istočnom Sarajevu veliku pažnju u budućnosti posvećivati razmjeni studenata i nastavnika, kao i studentskom standardu.

Najboljim studentima dodijeljene su i posebne nagrade, a svečanu promociju diplomaca Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta uveličali su i studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Promociji 16. generacije diplomaca DIF-a, fakulteta koji će naredne godine proslaviti 50 godina tradicije i 20 godina uspješnog rada u Republici Srpskoj, prisustvovali su i predstavnici opštine Pale i grada Istočnog Sarajeva, kao i brojni članovi akademske zajednice i predstavnici političkog i javnog života Sarajevsko–romanijske regije.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/promocija-ffvis-dec-2013/] width=[54] height=[54] title=[Promovisana 16. generacija diplomaca FFVIS] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments