Promovisana 14. generacija inženjera i magistara elektrotehnike

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Elektrotehničkom fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su promovisana 44 diplomirana inženjera i 11 magistara elektrotehnike.
Dekan Elektrotehničkog fakulteta Zoran LJuboje rekao je da je danas promovisana 14. generacija diplomiranih inženjera i magistara elektrotehnike.

On kaže da je fakultet u proteklih godinu dana ubrzao aktivnosti u vezi sa potpisivanjem sporazuma o saradnji i stupanja u kontak sa zainteresovanim institucijama i kompanijama i da je danas potpisao sporazum sa generalnim direktorom Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH Predragom Kovačem.

LJuboje je istakao da se diplomiranim inženjerim elektrotehnike, a posebno onima koji završe studijski program računarstvo i informatika, otvara mogućnost zapošljavanja u obasti informacionih tehnologija.

Kovač je kaže da je ovo prvi u nizu sporazum o saradnji, te da RAK planira da potpiše slične sporazume sa svim elektrotehničkim fakultetima u BiH, kao i sa ostalim fakultetima koji su bliski radu ove agencije.

„Cilj nam je da u narednom periodu poboljšamo rad RAK-a i pomognemo fakultetima da i oni poboljšaju svoj rad“, rekao je Kovač.

Magistar elektrotehnike Milica Ristović kaže da su danas promovisani mladi, pamatni i sposobni ljudi koji sa ponosom mogu da nose diplomu Elektrotehničkog fakulteta, jedne od vodećih obrazovnih ustanova u Republici Srpskoj i BiH.

„Ovo je prilika da političari i direktori vide sa kakvim mladim kadrom raspolažemo i da idu ka otvaranju novih radnih mjesta, stvaranju pozitivne poslovne klime i dovođenju novih investicija“, naglasila je Ristovićeva.

Na današnjoj promociji dodijeljena su i priznanja najboljim studentima u prošloj akademskoj godini, kao i zahvalnice zaslužnim radnicima fakulteta.

U holu Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu danas je otkrivena bista profesora Veljka Vuletića, prvog dekana Elektrotehničkog fakulteta i jednog od osnivača Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare