Promovisan zbornik pjesama i kratkih priča

0

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine večeras je promovisan Zbornik pjesama i kratkih priča grupe autora iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, koji je odštampan povodom stotog broja zvorničkih „ASoglasa“.

Glavni i odgovorni urednik Zbornika Dejan Spasojević rekao je na promociji da je na konkurs koji je raspisan povodom jubileja „ASoglasa“ stiglo nešto više od 500 radova od 300 autora, a da su u knjigu uvršteni radovi stotinu autora.

„Ovo je prvi zbornik ove vrste u ovoj regiji“, naveo je Spasojević.

Recenzent Zbornika Stanislav Tomić istakao je da neki od uvrštenih tekstova nemaju sve elemente i obilježja kratkih priča jer im nedostaju jasno izraženi i profilisani likovi, zaplet ili rasplet.

„Ali, savremena priča vjerovatno ima tu mogućnost da u svojoj slobodi ne mora nužno da prati bilo koju šemu, osim sopstvenog doživljaja stvarnosti“, naglasio je Tomić.

Recenzent Radenko Smiljanić kaže da, ako je neko htio da napravi nešto raznoliko, onda je to postigao kroz ovaj zbornik.

„Ponekad amaterski, negdje tako profesionalno, rodoljubljivo, ponešto za djecu, dosta toga za odrasle, negdje duboko misaono, ali često iskreno i jednostavno“, naveo je Smiljanić opisujući ovaj zbornik i dodao da je „toliko šarenila u jednom svežnju radova impozantno i nesvakidašnje“.

Recenzent Marija Božić smatra da u Zborniku pjesama i kratkih priča čitaoci imaju priliku da upoznaju različita razmišljanja ljudi iz regiona.

„Mnogo je niti koje se protežu ovim radovima i kroz pasuse i stihove povezuju sve naše zemlje i gradove, od Zvornika do Podgorice, Beograda i Splita, Rijeke i Novog Sada i mnogih drugih mjesta“, kaže Božićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare