Promovisan roman “Pola duše”

0

VIŠEGRAD – Pisac Vesna Dedić Milojević predstavila je u Višegradu svoj četvrti roman “Pola duše”, u kojem fabula prati zabranjenu ljubav između srpskog pukovnika i mlade Cetinjanke.

Autor romana je navela da je to istorijska priča sa izmišljenim likovima.

“To je istorijska melodrama koja je testirana pred čitalačkom pubilikom u Beogradu kada sam otklonila najveću strepnju za svakog stvaraoca – da li njegovo djelo služi čovjeku i čovječanstvu i da li mu nešto znači”, rekla je sinoć u Domu kulture u Višegradu Milojevićeva.

Prema njenim riječima, novinarstvo je lijep posao, ali uskraćen ljepotom pisane riječi, zbog čega mnogi novinari osjećaju potrebu da se i na tom polju oprobaju.

Voditelj promocije, novinar Ivan Golušin, istakao je da poslije ovog djela publika Milojevićevu upoznaje i kao ličnost širokih vidika, koja preko najtananijih ljudskih osjećanja priča još nepričanu priču.

On je dodao da pisac istorijskim činjenicama, ali i onim o kojima se nije učilo u školi, dočarava vrijeme s početka 20. vijeka, pišući o tome šta se u to vrijeme oblačilo, jelo, kakve su bile zabave mladih i njihove sportske aktivnosti.

Na promociji se govorilo i o prethodnim romanima Vesne Dedić Milojević – “Zauvek u srcu”, “Sunce meni, sunce tebi” i “Ti si meni sve”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments