Promovisan roman „Dobra djeca“ Božidara Škobovića

0
VIŠEGRAD – U Domu kulture u Višegradu sinoć je promovisan drugi roman višegradskog književnika Božidara Škobića pod nazivom „Dobra djeca“.
Urednik Književnog fonda “Sveti Sava“ iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Žugić na promociji je rekao da su samo svijetli dani utkani u roman „Dobra djeca“, te da je to logičan nastavak Škobićevog prethodnog romana u stihovima „Rosijada“.

„U poplavi knjiga o svemu i svačemu, prava je rijetkost sresti pisca za djecu, a još rjeđe da neko napiše roman o djetinjstvu, kako je to po drugi put za kratko vrijeme učinio Božidar Škobić“, naglasio je Žugić.

O Škobićevoj autobiografskoj knjizi sinoć je govorila i predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović.

„Škobić na najljepši način ocrtava bezbrižno ostrvo novotravničkog djetinjstva u autobiografskom naboju, rečenicama punim ljubavi i dobrote i želi to da sačuva kao najčistiju oazu djetinjstva koja može biti primjer budućim gereracijama“, istakla je Mijatovićeva.

Autor ove knjige pojašnjava da su u njoj opisana sjećanja i uspomene na bezbrižno djetinjstvo, kada je u Novom Travniku kao osnovac sazreo prije drugih i ljudovao sa knjigama i poezijom.

Promociju romana organizovali su Spomen-biblioteka “Ivo Andrić” i Društvo ljubitelja knjige “Most” iz Višegrada.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare