Promovisan Internacionalni fudbalski kamp „Jahorina“

0

Na štandu Republike Srpske na 34. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu danas je promovisan Internacionalni fudbalski kamp „Jahorina“ – zajednički projekat Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda i Turističke agencije „Unisturs“ iz Banjaluke, te uručene zahvalnice svim institucijama i prijateljima Fudbalskog kampa.
Zahvalnice su uručene Ministarstvu trgovine i turizma i Ministarstvu omladine, porodice i sporta Republike Srpske, bivšem ministru trgovine Predragu Gluhakoviću, bivšem ministru omladine, porodice i sporta Proki Dragosavljeviću i direktoru Turističke organizacije Republike Srpske Tihomiru Ljubojeviću.

Ministar turizma i trgovine Republike Srpske Gorana Zlatković rekla je da je zahvalnica, koju je danas primila, samo veća obaveza za budući rad Ministarstva u ovakvim projektima.

Ona je navela da je kroz kamp na Jahorini prošlo oko 600 dječaka i izrazila očekivanje u nastavak saradnje na školovanju fudbalskog podmlatka, ističući da se na ovaj način promoviše olimpijska Jahorina i razvija turizam na području Republike Srpske.

Zlatkovićeva je izrazila zadovoljstvo načinom na koji su turistički potencijali i gotovi turistički proizvodi Srpske predstavljeni na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, kao i velikom zainteresovanošću posjetilaca.

„Republika ima šta da pokaže i ponudi i mislim da ćemo biti novo tržište za zainteresovane turiste iz cijelog svijeta“, rekla je Zlatkovićeva i ocijenila da su glavni turistički aduti Srpske netaknuta priroda – rijeke, planine, jezera, koji su vrlo interesantni za inostrane goste.

Direktor „Unistursa“ Zoran Prodanović izjavio je da je ove sedmice potpisan novi ugovor između Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda i „Unistursa“ o nastavku saradnje u projektu Internacionalni fudbalski kamp „Jahorina“.

On je istakao da su za učešće u fudbalskom kampu postoji zainteresovanost iz Južnoafričke Republike, Rusije, kao i iz Hrvatske, Austrije, Njemačke i Švedske.

U ime Radio-televizije Republike Srpske, kao medijskog pokrovitelja Internacionalnog fudbalskog kampa, zahvalnica je uručena jednom od urednika u sportskoj redakciji Draganu Novakoviću.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments