Promovisan cjenovnik hotela „Bistrica“

0

Jahorinski hotel „Bistrica“ promovisao je danas na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu cjenovnik usluga za predstojeću zimsku sezonu 2009/2010. godine. Rukovodilac prodaje i marketinga Olimpijskog centra „Jahorina“ Dragan Sokolović rekao je Srni da će cijena polupansiona u dvokrevetnoj sobi tokom sezone biti od 69 do 99 KM, odnosno od 35,28 do 50,62 evra. „Najskuplje će biti od 26. decembra ove godine do 2. januara naredne godine, kada će polupansion u `Bistrici` u dvokrevetnoj sobi koštati 99 KM /50,62 evra/. Od 2. januara do 16. januara naredne godine isti polupansion biće 89 KM /45,50 evra/“, rekao je Sokolović.

On je dodao da će najjeftiniji polupansion u dvokrvetnoj sobi, od 69 KM /35,28 evra/, biti od 19. do 26. decembra ove godine. „Ista cijena polupansiona biće i u periodima od 16. januara do 13. februara naredne godine, potom od 13. februara do 6. marta, kao i od 6. marta do 31. marta naredne godine“, dodao je Sokolović. Prema njegovim riječima, doplata za jednokrevetnu sobu je 50 odsto na pomenute cijene, dok djeca do 12 godina imaju popuste od 30 odsto na posebnom i 50 odsto na zajedničkom ležaju.“Doplata za novogodišnju večeru u `Bistrici` iznosiće 100 KM. Nažalost, u ovom trenutku još nismo utvrdili cijenu ski-pasa, ali se nadam da će to biti veoma brzo“, rekao je Sokolović.“Bistrica“ je hotel sa četiri zvjezdice, a nalazi se na Jahorini na nadmorskoj visini od 1.620 metara i raspolaže sa 152 soba i šest apartmana.Od olimpijskih skijaških staza „Bistrica“ je udaljena 150 metara. Hotel ima bazen sa saunama, nacionali restoran, kongresnu salu, fitnes-klub, ambulantu, ski-garderobu, kao i ski-rental.U Master centru Novosadskog sajma u toku je 42. međunarodni sajam turizma, na kojem svoju turističku ponudu, osim Srbije, predstavljaju i BiH i RS, kao i države regiona, Evropske unije i svijeta. Međunarodni sajam turizma traje do subote, 10. oktobra.

(Srna)

Jahorina se punom parom sprema za zimsku sezonu

Izgradnja dvije šestosjedne žičare na Jahorini, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine, je kapitalan projekat koji će doprinijeti poboljšanju usluga i povećanju broja turista. Rekao je to „Glasu Srpske“ direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman i dodao da se radovi izvode planiranom dinamikom i da bi trebalo da budu završeni prije početka turističke sezone.

–  Trenutno se dopremaju stubovi i ostali dijelovi koji su u sklopu žičare. S obzirom na trenutnu situaciju na terenu, radovi će najvjerovatnije biti završeni do predviđenog roka, odnosno do kraja decembra – istakao je Koroman.

On je rekao da je gradnja šestosjednih žičara kapitalan projekat koji će imati izuzetno veliki značaj za planinu sa najboljim ski-stazama u regionu. Koroman kaže da je projekat veoma bitan i zbog činjenice da Jahorina posljednjih nekoliko godina bilježi značajan pad u broju turista.

– Taj pad je posebno došao do izražaja kada je u zemljama u okruženju došlo do investiranja odnosno do projekata kakav je ovaj koji se trenutno realizuje na Jahorini. Zbog toga je ova velika investicija još značajnija i predstavlja ogroman iskorak za Jahorinu. Realizacijom ovog projekta očekujemo da će našu olimpijsku ljepoticu posjetiti mnogo veći broj turista nego što je to do sada bilo – naglasio je Koroman. Dodao je da samo potpisivanje ugovora, koje je u avgustu  upriličeno u pet do 12 časova, govori da je ovo bio posljednji trenutak da se nešto uradi kako bi se turisti zadržali na Jahorini ali i privukli novi gosti. Izgradnjom ovih žičara, kaže, Jahorina će ići u korak sa skijaškim centrima u regionu.

– S obzirom na to da će Srbija vjerovatno od 1. januara naredne godine imati liberalizaciju viznog režima, smatram da moramo imati dodatni kvalitet i usluge kako bismo zadržali turiste – naglasio je Koroman.

Projekat vrijedan 18.300.000 KM

Projekat izgradnje žičara vrijedan je 18.300.000 maraka, a novac za izgradnju žičara obezbijeđen je dokapitalizacijom. Puštanjem u rad dva šestosjeda, kapaciteti vertikalnog transporta biće udvostručeni. Osim postavljanja novih žičara na Jahorini će se raditi i generalni remont postojećih instalacija.

(Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare