Promovisan 71 pravnik i tri mastera prava

0

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu promovisao je danas 71 diplomiranog pravnika i tri mastera prava.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je novinarima da su zadovoljni što ispraćaju još jednu generaciju studenata jer su oni budućnost Republike Srpske.

Kulić dodaje da je Pravni fakultet na Palama ove godine pokazao izuzetan napredak u broju upisanih studenata, te da je jedan od važnih stubova Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

„Oni školuju kvalitetne pravnike koji su zauzeli važne pozicije u društvenom, političkom i ekonomskom životu Srpske, i uspješno organizuju i studentske prakse“, istakao je Kulić.

Dekan Pravnog fakulteta na Palama Goran Marković rekao je da ove godine ispraćaju 71 diplomiranog studenta na prvom ciklusu studija i tri mastera prava.

„Zadovoljni smo činjenicom da je toliki broj studenata i ove godine diplomirao na Pravnom fakultetu. Povećan je i broj upisanih studenata na prvom i drugom ciklusu studija, a to je dokaz da se studij prava vraća ponovo na velika vrata“, naveo je Marković.

Marković ističe da su mladi ljudi prepoznaju kvalitet studija prava kao i mogućnost zaposlenja nakon okončanja studija.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je studentima na završenom školovanju, te izrazio nadu da će brzo naći zaposlenje.

„Pravni fakultet zauzima značajno mjesto u Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Sarajevsko-romanijska regija i Republika Srpska mogu biti ponosni na kvalitet kadra, znanje, iskustvo i tradiciju Pravnog fakulteta“, poručio je Jugović.

Diplomirani student prava na osnovnim studijama sa prosjekom 9,64 Dragan Sokolović poručio je budućim brucošima da se neće pokajati ako upišu Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Sokolović je upisao master studije na Pravnom fakultetu na Palama-Krivično pravni smijer.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare