Promocija medicinskih stručnjaka

0

FOČA – Na Medicinskom fakultetu u Foči danas je promovisano 19 magistara medicinskih nauka, 64 doktora medicine, 70 doktora stomatologije i 29 diplomiranih medicinara zdravstvene njege.

Ova visokoškolska ustanova, koja je jedna od 17 u sastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ovih dana obilježava 20 godina postojanja.

Na četiri studijska programa – medicina, stomatologija, specijalna edukacija i rehabilitacija i zdravstvena njega školuje se 1.246 studenata.

Studije je od osnivanja do danas upisalo njih više od 3.000 iz Srpske, ali i republika bivše Jugoslavije.

“Naše najveće bogatstvo je 567 diplomaca Medicinskog fakulteta koji su sigurno garant boljeg života u Republici Srpskoj”, kaže dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić.

Jedna od 64 diplome sa zvanjem doktora medicine pripala je i Kraljevčanki Mileni Dubravac. Ona je tokom školovanja imala izvanredne rezultate zbog čega joj i pripala i tutula najboljeg studenta.

“Trenutno sam zaposlena na Medicinskom fakultetu kao asistent i imam namjeru da akademski napredujem da upišem postdiplomske studije, da se u tom pravcu sve dalje odvija”, kaže Dubravac.

Dragiša Bugarin iz Bijelog Polja po završetku studija stomatologije počeo je da radi u Crnoj Gori. Namjerava da uz rad nastavi postdiplomske studije.

“Fakultet u Foči mi se svidio po planovima i ciljevima, ostao sam tu i zadovoljan sam”, ističe Bugarin.

Među devetnaest magistara medicinskih nauka je Đorđe Božović iz Istočnog Sarajeva koji je na ovdašnjem fakultetu studirao, a sada je viši asistent.

Božović kaže da je sam put trnovit, ali da se isplati.

“Ostao sam na fakultetu i radim kao viši asistent. Nadam se da sam opravdao povjerenje”, kaže Božović.

Na svečanosti dodjele diploma proglašeni su i najbolji sadašnji studenti – LJubinko Petković sa medicine, Bojana Marić student stomatologije, Marina Ćelić student specijalne edukacije i rehabilitacije i Dušanka Stanković sa studijskog programa zdravstvena njega.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments