Promocija knjige “Možda sam zbog tebe pjesnik postala”

0

U prostorijama Kulturnog centra Pale, sinoć je promovisana knjiga pjesama „Možda sam zbog tebe pjesnik postala“, mlade pjesnikinje Mire Borovčanin.

O knjizi, čiji je izdavač Matična biblioteka Istočno Sarajevo, govorili su recenzenti Nedeljko Kovačević i Anja Rakanović.

– Mira je borac za ljubav, ali ne i vojnik jer ne zna ili neće da zna da stroga pravila guše najtananija osjećanja koja za nju život znače – rekao je o knjizi pjesnik Nedeljko Kovačević.

Pjesme uvrštene u knjigu poezije „Možda sam zbog tebe pjesnik postala“ otkrivaju najdublju intimu Mire Borovčanin. Kada dovori o ljubavi, ona nema tajni koje bi skrivala od drugih, istaknuto je na promociji.

– Svojom iskrenočću i neposrednošću Mira vješto zavodi čitaoca. Mirina poezija je slikovita, motivi su raznovrsni, okićeni epitetima, a sve to je vješto upakovano u rimu za koju mlada pjesnikinja ima smisla.

Njene rečenice su kratke, ali pune značenja. U svojim pjesmama ona traga za iskrenom ljubavi koja je za nju podjednako i san i java, i slika i okvir bez slike – rekla je Anja Rakanović, jedan od recenzenata Mirine knjige. Stihove na kojima je Mira dugo radila i koji mogu doprijeti do svačijeg srca, prisutnima je kazivala Ivana Kokotović.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments